torsdag den 4. december 2008

Julebag

Det er vel de færreste, der vil beskylde mig for at at være juledyrker.
Ikke desto mindre er der en juletradition, som jeg stædigt holder fast i. Jeg elsker nemlig at bage til jul.
Tirsdag aften tog vi den helt store tur og bagte småkager. Først og fremmest de traditionelle vanillekranse, som er et stort og hårdt arbejde, når de skal rulles ud og formes i hånden. Desværre råder jeg ikke over en maskine til netop det formål i en ellers omfattende park af køkkenmaskiner.
Desuden blev det til en omgang finskbrød og jødekager.
Endelig - som noget nyt - fik jeg en helt uimodståelig lyst til kokostoppe, og det skulle da så lige prøves. Det er faktisk ikke så svært og rigtig lækkert. Smelt 100 gram smør, tilsæt 100 gram sukker, 250 gram kokosmel , to æg og lidt limesaft. Hele herligheden røres sammen og formes til cirka 30 kokostoppe - de svarer til en bageplade i et normalt husholdningskomfur. Bages ved 175 grader i et kvarters tid. Og skal det være rigtig lækkert - og det skal det jo - så dypper man bunden af de færdige toppe i kogechokolade og stiller dem tilbage på pladen, sætter hele herligheden til afkøling - det er vigtigt, så chokoladen kan størkne ordentligt! Og så er det ellers bare at servere.
Velbekomme.

Jesper



Ingen kommentarer: