søndag den 15. februar 2009

Silkehaler IILørdag var en herlig dag. Jeg fik de mest fantastiske billeder af silkehaler. Et rent eventyr og meget bedre end jeg nogen sinde har turdet drømme om.
Silkehalen er en sky fugl. Bare man nærmer sig flokken, letter de for et godt ord.
Men når man som silkehale har fået øje på de mest lækre rønnebær i en stribe træer på parkeringspladsen foran Rema 1000 på Kvaløysletta midt i den allerbedste handletid lørdag eftermiddag, så er der altså grænser for, hvor sky man kan tillade sig at være.
Der var en kvidren og en pippen, da vi steg ud af bilen foran Rema-butikken. Det lød nærmest som små klokker - og det er da også sådan, ornitologerne beskriver silkehalens sang. Silkehalerne sad i et rønnetræ kun tre meter fra mig - og de reagerede ikke en gang på bildøren, da den blev smækket i. Heldigvis lå kameraet skudklart på bagsædet med blitz til at kompensere for modlyset - og resultatet blev en hel stribe herlige billeder, hvor man tydeligt ser silkehalens smukke fjerdragt.
Sådan en oplevelse er helt enestående - der var mange af de shoppende Trømsø-væringer, som stoppede op med et smil i en ellers travl lørdag og nød forestillingen. Folk havde ligesom behov for at tale om det. En naturoplevelse midt på en forstads-parkeringsplads, som gør denne lørdag værd at mindes mange år frem.
Jeg har tidligere skrevet, hvad der skal skrives om silkehalen, men hvis du har lyst til at høre, hvordan dens fine klokkeagtige sang lyder, kan du bruge dette link.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: