lørdag den 23. maj 2009

Chokpriser

Jeg har i dag tanket diesel hos Best på Kvaløysletta til 9,20. Det er efter norske forhold simpelthen chokerende billigt. Læg i øvrigt dertil, at jeg får 30 øre pr liter i dividende hos Coop, når jeg tanker Best. Det giver en literpris på 8,90 - omregnet til danske priser 7,82. Det er da vist lige før, at det er en konkurrencedygtig pris også i Danmark.
Prisen er chokerende lav, fordi vi på et tidspunkt sidste sommer var oppe og runde de 15 norske kroner literen.
Alle taler om finanskrise. Det er vel et spørgsmål om synsvinkel. Det kan vel ikke være krise, når priserne falder til et niveau, hvor alle kan være med. Det viser i virkeligheden, at markedet er den allerbedste mekanisme til at sikre forbrugerne anstændige priser - og at et velfungerende marked er den bedste garant mod ublu profitter og spekulation. Det, som i medierne kaldes krise, er i virkeligheden blot en tilbagevenden til normale og anstændige omstændigheder i samfunds-økonomien.
Nu frygter jeg bare, at politikerne ikke kan holde fingrene - og med miljøet som årsag benytter lejligheden til at øge afgifterne. Det ville ligne dem bedst, disse troløse hundehandlere.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: