onsdag den 29. december 2010

Isfiskeri II

For to gamle snetosser som Dina og mig er den indtil videre relativt kolde vinter en enestående chance for at prøve kræfter med isfiskeriets svære kunst.
Der er ikke nogen, som sidder og en hel dag på isen og fryser en vis legemsdel af, hvis det blot handlede om at få fisk på bordet. For resultatet ved isfiskeri står yderst sjældent mål med anstrengelserne.
Ørreder under is er flokdyr. Hvis man er heldig og smider snøren ned i flokken, kan man få mange fisk ud af det - men det er altså lidt ligesom at finde et sandskorn på gulvet i en balsal.
Så ret beset er isfiskeri ikke andet end meningsfyldt tidsspilde. En god anledning til at komme ud i den friske, kolde luft og nyde den fri natur - en anledning til at sidde stille og nyde fuglenes sang på trods af frosten, få lidt sol i hovedet og finde de inderste tanker frem.
Det er en fornøjelse, som man kun sjældent har anledning til her i landet. Men onsdag skulle det være. Madpakken blev smurt og turen gik til Gunderup Fiskepark, hvor vi på forhånd var sikre på, at venlige mennesker havde lavet huller i isen - og hvor der i øvrigt var blevet fanget en ørred på 4,8 kilo tirsdag.
De store ørreder blev det dog ikke til. Vi mener nu begge at have mærket lidt nippen til maddingen, men den ubønhørlige kendsgerning er, at vi ikke fangede noget som helst - bortset fra en god dag i det fri.
Og det er nu heller ikke så ringe. Så det vil jeg stærkt anbefale i her i juleferien.

Jesper

P.s. Læs mere om isfiskeri her.

2 kommentarer:

Lyngby sagde ...

Hej Jesper
Kedeligt, at I ikke fangede noget. Pedellen her på skolen har nogle drenge, en af dem fangede krabaten på 4,8 kilo - har lige set foto, ganske imponerende.

Jesper Hansen sagde ...

Hej Per

Vi har ikke flere ørreder i fryseren, så vi kunne godt have brugt sådan en svend på 4,8...