søndag den 26. december 2010

Julemandens værksted

Da jeg her i efteråret blev færdig med at indrette mit nye værksted, åbnede der sig en verden af muligheder for at dyrke den ædle husflidskunst...
Jeg var jo en gang på højskole og lærte der at lave knivskæfter. Med den grundlæggende viden er det muligt at lave en masse andre ting, så da julen nærmede sig, var der ikke langt fra tanke til handling, da min mor fortalte, at hun ønskede sig en kløpind.
Kloen er en messinghånd, som jeg fandt på nettet, mens selve skæftet er lavet af et par stumper rensdyrhorn og et par stykker masurbirk, som jeg havde til overs fra den sidste kniv, jeg lavede. Midterstykket er en kirsebærgren, som jeg havde gemt efter beskæringen forrige sommer.
Arbejdet med kløpinden gav mig mod på at forsøge mig med en stok til min far. Det var nu ikke helt uden problemer, fordi tiden var knap - og jeg havde derfor ikke tid til at finde en finde, afrette og tørre en pind til selve stokken. Men også her kom nettet mig til hjælp - og jeg fandt en fin stok i valnød. Beslaget er af sølv, og der fik jeg lidt hjælp fra en guldsmed i omgangskredsen, så tilbage stod egentlig blot at fremstille skæftet. Det er lavet af rosenstykket fra et rensdyrhorn, som jeg filede i facon - og derefter pudsede op med stadig finere sandpapir, så det fremstår med næsten samme glans som en klavertangent.
Endelig blev der også tid til - for det havde min far rent faktisk ønsket sig - at lave en parkerings-sensor. Jeg lavede en tilsvarende til min egen garage for nogen tid siden. Den kan du læse mere om her.
...Så jeg mener nu, at jeg med god ret kan betegne mit nye værksted som julemandens værksted.

Jesper

Ingen kommentarer: