onsdag den 27. april 2011

Hasseris

Aalborg-bydelen Hasseris er altid en spadseretur værd, men specielt om foråret viser dette pragtkvarter sig fra sin allerbedste side.
Hasseris, der indtil kommunalreformen i 1970 var en selvstændig kommune, har sit helt eget miljø - præget af at være den aalborgensiske elites legeplads. Det var naturligt Hasseris, som den nordjyske hovedstads industrifyrster og storkøbmænd valgte som hjemsted for deres domiciler.
Her er der gennem tiderne bygget stort og flot, her har mangen en rigmand udlevet barndommens drøm om et slot med tårne og karnapper - i hvert fald findes der næppe noget andet sted i landsdelen, hvor husene er så fyldt med overflødige detaljer som i Hasseris - og der er derfor altid noget at se på i bydelen. Men ellers så kommer skønheden fra naturen selv - for i modsætning til industribyen Aalborg er Hasseris rig på træer og grønne områder, og det er det, som giver bydelen sin egen skønhed specielt om foråret.
Storkøbmændenes og industrimagnaternes tid i Hasseris er desværre ved at være ovre. Nu har den nye tids magthavere holdt deres indtog - de intellektuelle parvenuer, vore dages nouveaux riches er ved at overtage bydelen. Og med dem også både hoppeborge, skvalderkål og prustende og stønnende motionister, der ikke forstår, at der er visse ting, man bare ikke gør i det offentlige rum. Væk er den beherskede ordentlighed, værdighed og pli, kort sagt god opdragelse. Storhed står for fald - men endnu tager Hasseris sig fantastisk ud i forårspragten.

Jesper

Ingen kommentarer: