torsdag den 17. november 2011

Aaargh...!

Jeg kan denondelynemig ikke forstå, hvad det er for en syg trang, der i vore dage plager folk - og specielt it-folk - til at lave om på ting, der i øvrigt fungerer fornuftigt.
Tilfredse brugere af for eksempel Facebook oplever gerne hver anden måned, at folkene bag netværket generer brugerne med såkaldte nyheder, der ikke tjener andet formål end at bryde brugernes fornuftige rutiner. Måske tror IT-folkene, at deres kunder lider af samme sygelige rastløshed, som de selv lider af - men jeg kan betro dem, at det gør vi ikke. Vi vil have ro og stabilitet.
Senest har denne tilbøjelighed også grebet Google, der ellers om nogen kan tilskrive sin succes ordentlighed, disciplin og stabilitet.
Jeg bruger blandt andet Googles kalender-redskab til at holde styr på alle mine aftaler om foredrag, mine møder i de foreninger jeg er medlem af samt ikke mindst mine faste leverandør-aftaler med Nordjyske Stiftstidende. De forskellige aktiviteter har hver sin farve i kalenderen, så jeg nemt og hurtigt kan se nogle dage frem og vide, hvad der skal skrives og så videre. Men nu her for et par uger siden, ændrede Google farverne til et angiveligt mere moderne look. På almindeligt menneskedansk vil det sige, at man ændrede nogle forholdsvis klare farver til nogle fimsede pastelfarver. Hvad kommer der ud af sådan noget? Forvirring, frustration og almindelig fortvivlelse.
 I denne uge er turen så kommet til Googles blog-editor, der er blevet fuldstændig omkalfatret. Alle funktioner har skiftet plads - og specielt billedbehandlingen er blevet meget ændret. Desuden optræder bloggen ikke længere på samme måde i forskellige browserversioner - hvilket virkelig er noget rod. Hvis du derfor har oplevet mærkelige ting med nærværende blog de seneste par dage, skal jeg beklage det dybt - men Google har altså ændret på en masse ting, der ellers har virket gridningsløst i mange år - og det har tvunget mig til at lave nogle tests for at finde ud af det. Derfor har der været nogle mærkelige indlæg på bloggen, som godtnok er blevet slettet igen - men som har forstyrret nyhedsabonnementer og feeds - og jeg har fremdeles problemer med det ellers kendte udseende af bloggen. Det beklager jeg.
 Kære IT-leverandører - husk det gode amerikanske ordsprog: If it works, don't fix it.

2 kommentarer:

Lyngby sagde ...

Hej Jesper
Jeg mener bestemt, du kan indstille den til at vise klassiske indstillinger. Helt oppe til højre ved siden af dit kontonavn er der et tandhjul med muligheder - her kan du vælge klassisk og gerne få de rigtige farver tilbage. Tak for sidst - hyggeligt og interessant.

Jesper Hansen sagde ...

Hej Per
Tak for hjælpen - det virker i det mindste for kalenderens vedkommende. Editoren driller fortfarende - og pudsigt nok mest i Chrome...