lørdag den 5. november 2011

Action på havnen















Hvad er det lige, man skal gøre, hvis man står på en papkasse, og der kommer lækker sportsvogn farende mod en i fuld fart?
Og hvad sker der, når man kører på vandscooter med sin faldskærm på ryggen - og pludselig kommer til at udløse den?
Det var nogle af de scenarier - mere eller mindre realistiske - som Jægerkorpset havde medtaget i sin opvisning på havnen i Aalborg i dag.
I sin tid - for 50 år siden - blev Jægerkorpset skabt for at skulle indsættes bag Warszawa-pagtens linier, men i dag er en af korpsets vigtigste funktioner terrornedkæmpelse - og i den sammenhæng kan det jo ikke udelukkes, at sådanne lidt tænkte situationer opstår. Men ellers er det vel mest sjov og lir, som er med til at sætte krydderi på en benhård uddannelse. Der er ingen tvivl om, at drengene i Jægerkorpset elsker alt med en motor på - men det er altså også en fornøjelse at se, at de mestrer alle disse maskiner til fuldkommenhed.
Og det er vel også meningen med en sådan opvisning. Det er ikke bare drengestreger og lir. Det er en advarsel til alle, som ønsker at ødelægge samfundsordenen med en besked om, at vi er stand til at svare igen med adækvate midler - og det er jo ganske betryggende.
Forresten noterede jeg, at anholdelsen af en af de medvirkende terrorister foregik ganske ortodokst ved at sætte en hund efter ham - men det var godtnok en blodtørstig krabat, som jeg nødig vil møde. Det var kun med besvær, at soldaterne kunne få den til at slippe taget i byttet - men så kan de jo lære det, kan de.
Det blev til godt 300 billeder i løbet af den halvanden time, opvisningen varede - blandt andet en masse fede helikopter-fotos, men dem skal der kæles for, så jeg vil vende tilbage til opvisningen i løbet af den kommende uge.

2 kommentarer:

Margot sagde ...

Teppe-sportsvogn-hoppe! Det er en kul idrett...

Jesper Hansen sagde ...

Ja, jeg kan godt forestille mig, at det lige er noget for dig...