lørdag den 3. december 2016

Croque Monsieur

En fransk godbid

Fredag aften sad jeg lige og prøvesmagte et par flasker rødvin - og sindet var stemt mod det franske...

Så da sulten meldte sig, var valget lige for, for det skulle både være nemt at lave og naturligvis fransk. Det blev selvfølgelig croque monsieur.

Det er lidt af en klassiker fra de franske cafeer og inspirationen til de brune bodegaers berygtede cowboy-toast. Et stykke flutes smurt med smør, herpå en skive skinke smurt med dijon-sennep og på toppen en skive ost. Hele herligheden bages i ovnen, til osten begynder at blive brun. Det tager næppe meget mere end et kvarter at lave - og det smager herligt.

Men det var nu så som så med det franske. For fryseren bød ikke på andet end ciabatta - og skinken var såmænd også af italiensk oprindelse. Osten var en almindelig mellemlagret danbo, og smørret var også pæredansk. Men dijon-sennep lyder da fransk, selv om den kommer fra den danske producent Bähncke, der i øvrigt er ejet af den norske Orkla-koncern.

Ingen kommentarer: