mandag den 4. maj 2009

Opgradering

Da vi sidste uge holdt udenrigs-ministermøde i Tromsø med miljøspørgsmål øverst på dagsordenen, vakte det betydelig opsigt, at det norske udenrigs-ministerium valgte at køre limousiner fra Oslo til Tromsø og tilbage igen - en tur på i alt cirka 3500 km,
Historien havde betydelig gennemslagskraft i de norske media, og det var godt set af den lokale taxasammenslutning i Tromsø, der imidlertid ikke fik noget ud af anstrengelserne, al den stund at det norske udenrigsministerium havde fulgt de norske regler slavisk. Det var forresten en imponerende kortege af store Mercedes, BMW og Audi. Flotte biler som er helt uden for almindelige menneskers rækkevidde.
Og dog...
Som så ofte før havde jeg bestilt bil i Danmark til min lille Ølands-ferie hos Avis. Og det firma forstår virkelig at påskønne faste kunderelationer. Jeg har mange gange fået min traditionelle bestilling på det, der i biludlejningsbranchen kaldes C-klassen, opgraderet til en D-klasse. Men fredag slog Avis alle rekorder. Jeg havde bestilt en Golf eller lignende, men blev i lufthavnen mødt af en smilende ung mand, som tilbød mig dette brag af en Audi A6 i stedet for Golfen. Det kunne jeg naturligvis ikke sige nej til, så i de sidste dage har jeg kørt rundt som en udenrigsminister - dog uden privatchauffør.
Det har været sjovt, og selv om jeg er endog særdeles glad for den Astra, jeg kører i til dagligt, tror jeg nu nok, at det bliver lidt af en nedtur at komme hjem - efter denne tur i baronens seng. Men man skal jo kende sin plads her på jorden, så ikke et ondt ord i den anledning.

Ha' det
Jesper

1 kommentar:

Henrik sagde ...

Et fund til prisen, som er ca. kr. 600.000. -. Hvem sagde friværdi?