fredag den 24. december 2010

Juletræet

Så er juletræet på plads.
Efter god grønlandsk tradition pyntede Dina det lillejuleaften, og vi behøver nu ikke at tænke mere på det - altså bortset fra at sætte stikket til lysene i kontakten.
Træet er købt i plantagen lidt længere nede ad vejen - og der var frit valg i hele skoven. Vi valgte et temmelig bredt, åbent træ, som er nemt at pynte - også selv om vi foretrækker en ganske enkel udsmykning uden alt for mange dikkedarer.
Men ellers så sænker julefreden sig over det lille hus på Øland. Vi er så klar, som vi nu kan blive, til en fredelig juleaften for to. Det bliver efter vores fælles traditioner en and til deling. Først lidt ved bordet med tilhørende sovs og kartofler - og resten som snolder, når vi efter gaverne bænker os og påbegynder den årlige Matador-marathon.
Det med at se alle afsnit af Matador i juledagene er en gammel tradition fra årene i Grønland, hvor vi ikke havde så voldsomt meget gæstebud i juledagene. Det forholder sig lidt anderledes nu, hvor vi skal have gæster både første og anden juledag. Så det bliver spændende at se, om vi når alle afsnittene inden nytår.
Nu, hvor det er juleaftensdag, kan vi også konstatere, at det endnu en gang er lykkedes at få julekortene ud. Nogle med gammeldags post og resten pr. e-mail. Desværre kan det nok ikke undgås, at der er en eller anden, som vi lige glemte i forbifarten. Den slags er der heldigvis råd for i vore dage, så hvis du endnu ikke har fået et julekort fra os, så kan du downloade det her.

God jul
Jesper

Ingen kommentarer: