torsdag den 7. april 2011

Forårsmad

Foråret fik lov til at sætte sit præg på menuen, da jeg onsdag aften havde inviteret til gæstebud i det lille hus på Øland.
Vi lagde ud med - og det er jo nærmest obligatorisk på denne årstid - en gang stenbiderrogn garneret med hakket rødløg og creme fraiche. Nemt, enkelt og ordentligt, helt efter bogen.
Hovedretten var hjemmerøget - og selvfanget - ørred. Røget umiddelbart før måltidet. Stadig lun og fuldfed. Hertil gav jeg et par letkogte, grønne asparges og rugbrød samt røræg med ramsløg. Man rører et passende antal æg, salt og peber sammen med lidt mælk. Hertil tilsætter man så en håndfuld finthakkede blade af ramsløg. Jeg har et par planter i haven, men dem nænner jeg ikke at røre, så jeg havde om eftermiddagen været en tur i Oxholm-skoven for at samle de hvidløgsduftende blade. Hele molevitten kommes i en gryde med lidt smeltet smør - og så er kunststykket at røre røræggene sammen ved høj varme - uden at det brænder på. Det kan selvfølgelig gøres ved svag varme, men så hænger det ikke så godt sammen og bliver træls at se på.
Til de to fiskeretter fik vi en dejlig, kølig Chablis 1. cru, som var på tilbud i Brugsen for et par år siden.
Vi sluttede aftenen med lidt ost og den helt fantastiske Pedro Ximénez-sherry.

Jesper

Ingen kommentarer: