søndag den 17. april 2011

(M)andfolkesnak...
















Ulvedybet er en næsten uudtømmelig kilde til store naturoplevelser. Især her i trækperioden, hvor området byder på en mangfoldighed af fugle, som rækker langt ud over dagligdagens gråspurve og gråænder.
I dag lykkedes det mig blandt andet - faktisk i første forsøg - at tage dette flotte billede af en pibeand, der er en ekstrem sjælden ynglefugl i Danmark, men passerer landet netop i trækperioden.
Det lykkedes mig også i dagens fine solskin at komme tæt på krikænderne, som der er en del af i området - og som har deres faste plads netop neden for udkigstårnet ved Ulvedybet.
Det blev også til dette billede af en rigtig gang mandfolkesnak blandt andrikkerne, hvor hr. Pibeand helt klart føler sig gået for nær af hr. Krikand. Sjovt - giver faktisk associationer til en vis tegneserie med en kolerisk and i hovedrollen. Bemærk i øvrigt forskellen i størrelse mellem de to andearter.
Dagens tillægsgevinst er dette billede af en rødben - en pudsig fætter på røde stylter, som er ret almindelig ved kysterne. Det er en gammel kending, som vi boede nabo til i Straumsbukta og lærte at kende som et galsindet apparat, der bestemt ikke lader mennesker komme sig for nær.
Ellers har weekenden budt på en vis ophidselse blandt de ornitologer, som går meget op i observationer og det at få en bestemt fugleart i "bogen", da der skulle være set en hvidbrystet præstekrave i området. Jeg kunne forstå på disse mænd med deres store kikkerter, at det ikke er normalt, da den fugl ellers kun findes i Vadehavet. Jeg så nu ikke noget til den - og det kan jeg godt leve med. For mig er det mere de gode fotos, der tæller!

Jesper

Ingen kommentarer: