onsdag den 13. april 2011

Respekt, mand!

Hvis der ellers er noget, der hedder street respect eller street credibility blandt godsejere, så må en af topscorerne være ejeren af Aakær Gods ved Horsens, der har denne smarte, lille chopper, så han kan holde øje med godsets jorder - sådan lidt fra oven.
Respekten kommer i hus, når man skal mødes med kollegerne - og det var lige nøjagtig, hvad der skete i dag, hvor godsejer Johan Koed-Jørgensen var på besøg på Oxholm. Ind i helo'en og så afsted - uden at skulle tænke på, om det nu er smartest at bruge tunnellen eller broen over Limfjorden.
I en helikopter skal man heller ikke tænke på parkeringsskiver og lignende, for jeg mødte helikopteren i dag pænt parkeret på marken ved siden af smedien ved Oxholm. Her sad piloten - en flink fyr - og ventede, mens chefen var til møde.
Helikopteren er af typen R44 Raven I, som er en af de mest populære helikoptere til privat brug. Prisen ligger i omegnen af to en halv million, hvilket jo ikke er så forfærdelig meget mere end godsejernes foretrukne Range Rover 5.0 V8 - men dertil kommer selvfølgelig løn til piloten og vedligeholdelse, og flymekanikere er bestemt ikke verdens billigste mekanikere, skulle jeg hilse at sige. Nu indgår fly ofte i sindrige finansielle konstruktioner - og i følge Danish Civil Aircraft Register er OY-HKP indkøbt som ny i 2008 og tilhører et foretagende kaldet Vorbasse Autoophug.
Godsejer Johan Koed-Jørgensen er forresten ikke ukendt med de lokale forhold her på Øland. I sin tid grundlagde han godset Øland-Attrup, som dog blev solgt, da han overtog Aakær i 1993. Øland-Attrup Gods med sine 425 ha er fornylig blevet solgt igen og ejes nu af det nærliggende Klausholm Gods.
Udover at drive landbrug har den 68-årige Johan Koed-Jørgensen blandt andet været med til at etablere Skørping Privathospital - og han opnåede næsten fast plads i ugebladenes sladderspalter som formand for bestyrelsen på godset Gisselfeld - en omtale som den driftige godsejer sikkert helst havde været foruden.

Jesper

Ingen kommentarer: