fredag den 4. november 2011

Timber...!

Netop i disse dage er jeg ved at lægge sidste hånd på et nyt foredrag, som skal have premiere i Farsø Sognegård næste fredag.
Foredraget handler om min højskoletid på Lofoten, og det bliver en beretning om hvaler, fjelde, klipfisk, den sidste viking og ikke mindst nogle sjove oplevelser fra jagt- og fiskeriholdet på Lofoten Folkehøjskole.
I den forbindelse faldt jeg over billedet her, som viser bloggeren umiddelbart efter, at han har nedlagt sit første træ med en motorsav.
Sikkerheden var nemlig i orden på højskolen, så vi fik et lille kursus i motorsaven, dens brug og pleje, inden vi blev sluppet løs i den norske vildmark.
Træet er ikke stort, det er en birk, og det er elendigt brænde - men der er ikke ret meget andet træ i Nordnorge, så det må man altså nøjes med. I dag er det væsentligt større træer, som jeg tæmmer med motorsaven, men det er en helt anden historie.
For ind til billedet blev taget, havde jeg faktisk kun erfaring i at fælde træer med sav og økse - men det er nu også blevet til nogle stykker i Grønnerup skov, hvor vi som spejdere i Farsø slog vores folder i ungdommen.
Og nu jeg alligevel er i gang, skal vi da også have et foto fra en jagttur, vi havde til Hamarøy - Hamsuns barndomsland. Det var efterår - og det var smukt, som kun den norske høst kan være det - og kræver derfor ikke yderligere kommentarer.
Men en særpræget jagttur var det faktisk - for alt, hvad vi fik ud af syv menneskers jagtbestræbelser i 10 dage, var godt og vel 300 ørreder...

Ingen kommentarer: