tirsdag den 3. april 2012

Spirrevip

Selv om påsken byder på masser af nattefrost, kan vi ikke komme uden om, at det er april - og at der kun er kort tid til, at vi for alvor skal i gang med sommerens produktion i haven.
Kartoflerne er lagt til forspiring og de små øjne er så småt ved at forvandle sig til små kartoffelplanter. Endnu er jorden ikke klar - men jeg håber, at det bliver vejr i påsken til at sprede møg og grave jorden igennem. Det er et lidt større arbejde end tidligere, da jeg har lavet et nyt kartoffelbed her på parcellen - og i øvrigt også har lånt et stykke jord i Øster Brønderslev til vinterforrådet.
I mit gamle kartoffelbed skal der i år være plads til kål - rosenkål, blomkål og så videre. Jeg havde sidste år en del succes med kålen og har gjort gode og brugbare erfaringer, så det vil jeg gerne dyrke lidt mere af. Både rosenkål og blomkål er allerede sået - og spirer i disse dage i drivhuset. Rødkålen og eventuelt også spidskål har jeg tænkt at købe som færdige planter, når den tid kommer.
Nattefrosten byder i øvrigt på særlige udfordringer. Jeg har været nødt til at flytte kartoflerne fra drivhuset til værkstedet. De tåler absolut ikke frost - og jeg har en lille radiator med termostat-styring i værkstedet.
De øvrige forkulturer står fortsat i drivhuset, som jeg prøver at holde nogenlunde frostfrit med et par flagermuslygter. Det er faktisk ikke så meget, der skal til for at holde temperaturen over frysepunktet - og hyggeligt ser det jo også ud med lys i drivhuset om natten.

Ingen kommentarer: