mandag den 16. april 2012

Tidlige kartofler

I den forgangne uge har jeg spredt hestemøg i den del af haven, hvor der skal være kartofler i år.
Det er også anledningen til, at jeg allerede søndag - her i midten af april har sat de første kartofler. Det blev til tre rækker af sorten solist, der angiveligt skulle være en ekstrem tidlig sort.Fordi sorten er tidlig, byder den ikke på så stort et forventet udbytte, og det er grunden til, at jeg hidtil ikke har deltaget i konkurrencen om de tidlige kartofler - men i år skal det altså være.
Kartoflerne står i en god gang gærende hestegødning, som luner godt, og oven i købet har jeg dækket beddet af med plastik for at holde på varmen, så med lidt lykke og lidt held skulle der gerne være nye karfofler af egen avl i begyndelsen af juni.
Det er mest for sjov, at jeg nu har kastet mig over de tidlige kartofler - for strengt taget er det ikke umagen værd, da der allerede nu er ved at være nye marokkanske kartofler i handelen til en pris, der kan betales.
Resten af årets produktion står på kendte kartoffelsorter som Folva og Sahva - og de må vente en uges tid eller to, inden de kommer i jorden. Specielt Folva har vist sig som en god kartoffel her på den noget sandede Ølands-jord - og Sahva er kendt for at være en god kartoffel til vinterforrådet.

Ingen kommentarer: