torsdag den 26. maj 2016

Pulled moskus

Smag på Grønland

Mini-burgere med pulled moskus-kød.
Dan Fly Simonsen tryller til dagligt i
 køkkenet på borgmesterkontoret i Aalborg.
Så er tidens trend med "pulled" kød også kommet til Grønland. Det erfarede jeg onsdag eftermiddag, hvor jeg deltog i såkaldt smag-selv-workshop, som blev kaldt Smag på Grønland, hvor den grønlandske kok Dan Fly Simonsen havde kreeret smagsprøver på de typiske grønlandske råvarer med et lille tidens tvist - og derfor naturligvis også pulled moskus.

Fint nok, hvis det er det, der skal til for at sælge moskuskød på det danske marked. Men mine grønlandske favoritter er nu altid de kæmpestore, faste og himmelsk smagende koldtvandsrejer og så selvfølgelig laks. I dagens anledning var laksen tvistet med peberrodssalat. Det err en god ide. Det smagte herregodt...
Stenbiderrogn i rigelige mængder er altid et sikkert hit fra Grønland.
Røget hellefisk garneret med rød salat og peberfrugt
 fremtræder nærmest som et helt lille grønlandsk flag.
De store pandalus borealis - koldtvandsrejer - fra
Grønland er min personlige favorit.

Ingen kommentarer: